Hoofdmenu:
Kun je waterkefir ook gebruiken voor dieren? Jazeker! Aandachtspunt is dan wel de hoeveelheid restsuikers en de sterkte. Gebruik suiker “schraal”, dus niet teveel suiker, of liever nog: alleen vruchten en de begeleidende citroen wel mee laten rijpen, maar niet uitpersen. De resulterende drank kan dan ook verdund worden met water, zodat de smaak niet te sterk/zuur is. Op die wijze krijgen honden/katten toch heel wat goede stoffen binnen.
Op onze melkkefir website vind u nog een eigen ervaring met onze eigen honden terug met het "broertje" van waterkefir, namelijk melkkefir. Klik daarvoor hier.
Voor duiven in de duivensport is het ook al langer in gebruik, hoewel velen er wellicht nog geen weet van hebben. Ik heb zelf een klant die zweert bij het gebruik van waterkefirdrank i.p.v. leidingwater. Sinds hij dit toepast (inwendig), hebben zijn duiven veel minder last van parasieten en schimmels. Bovendien werkt het door op bijvoorbeeld de thymusklier (zie deze link) en werkt dus weerstandverhogend. Zo is in België al enige tijd Rogers Kefir verkrijgbaar voor de duivensport. Woont u in België, kunt u 't ook daar betrekken/navragen, of u gaat zelf aan de slag met een basisportie waterkefirkorrels. Als u kunt kiezen tussen dure medicijnen (met bijwerkingen) en goedkope zelf geproduceerde probiotica, die lichaamseigen stoffen produceert en de dieren echt op weg helpt. Waar kiest u dan voor?
Voor honden kunt u meer informatie en ervaringen terugvinden via Barfplaats.
Dit is overigens onze eigen(wijze) hond, Sandy, een Friese Stabij. Ook stapelgek op melkkefir.