Samenstelling - Alles over Waterkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Samenstelling

Waterkefir

Kefirdrank – en dat geldt zowel voor de melkkefir als voor de waterkefir variant (zijn sterk verwant aan elkaar) - bevat zeer veel rechtsdraaiend melkzuur. Vooral de vitaminen B1 (Thiamine), B2, B6, C, D en H (Biotine) zijn er in hoge mate aanwezig. Verder kent het een aantal aromatische verbindingen die voor een belangrijk deel de smaak bepalen.
Daarnaast – en dat maakt kefir uniek - is er een wateroplosbaar polysaccharidepolymeer in teruggevonden dat nergens anders teruggevonden wordt. Deze stof kreeg de naam “Kefiran”.
Andere voordelen van kefir zijn het hoge gehalte aan essentiële aminozuren. Een tekort aan vitamine H (Biotine) kan spierpijn, droge huid en depressie veroorzaken.
Vitamine B1 (Thiamine) heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel, het mentale evenwicht en is daarnaast ook essentieel voor het stabiliseren van de eetlust. Tevens bevordert het het verteren van zetmeel, suiker en alcohol. Kefir maakt de huid zacht en soepel. Zelfs uitwendig (aangebracht als masker) kan kefir weldadig werken voor zowel een vette als een droge huid. Na een antibioticakuur is het goed om veel kefir te gebruiken, om zo het bacterieel evenwicht in de darmen weer te herstellen.

Bacteriën:


Verder onderzoek is vereist om tot een volledig kloppend overzicht te komen. Wordt aan gewerkt...

Gisten:

Verder onderzoek is vereist om tot een volledig kloppend overzicht te komen. Wordt aan gewerkt...

Waterkefirkorrels 50 x vergroot
Waterkefir onder de microscoop
 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu