Kunststof bolzeef - Alles over Waterkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunststof bolzeef

Kefirverwant

Bij het verwerken van waterkefir, is het belangrijk om contact tussen de kefirkorrels en onbehandelde metalen oppervlakken te voorkomen. Reden is dat er door de combinatie van een zurige oplossing - wat de kefirkorrel en drank toch is - en een metaal, een elektrische lading ontstaat. Deze is op den duur van negatieve invloed op de gezondheid van de kefirkorrels; de symbiose wordt er namelijk door aangetast.

Nu is dat met pollepels, lepeltjes e.d. geen probleem, maar met zeven des te meer. Simpelweg doordat ze nauwelijks te verkrijgen zijn. Op de Tips
pagina vind u wat nuttige tips om met eenvoudige huis- tuin en keukenmiddeltjes toch te kunnen zeven, zonder contact met metaal. Ook een paar adressen vind u daar terug, die wellicht bij u in de buurt zijn. Tot slot kunt u bij ons ook 100% kunststof bolzeven bestellen, met een diameter van 18 cm. Daarmee geschikt voor zowel de verwerking van waterkefir als melkkefir. Hieronder een foto van onze zeven.

Let er s.v.p. op dat kunststof bolzeven echt heel lastig te verkrijgen zijn! Bijna in alle gevallen zijn ze in de winkelschappen vervangen door RVS-exemplaren, vanwege de simpele reden dat deze veel sterker zijn. Mocht u dus kefir willen bestellen, zorg dan tegelijk voor een kunststof bolzeef, want velen zijn u voorgegaan en waren genoodzaakt om achteraf toch nog een zeef er bij te moeten bestellen. Wat natuurlijk lastig en onnodig duur is, i.v.m. de verzendkosten.

Zie ook pagina Tips & Trucs
voor praktische zeventips en overige adressen waar u kunststof zeven kunt verkrijgen. Wellicht bij u in de buurt.

Linksonder ziet u een zeef zoals wij die leveren. Deze zijn verkrijgbaar in de diameters 7, 10, 14 en 18 cm. De 18 cm is het meest geschikt voor melkkefir.

Kunststof bolzeef 14 cm.

Een trechterzeef die op sommige plaatsen bij de Hema verkrijgbaar is. Deze is vrij klein, dus niet geschikt voor melkkefir. Wel voor kleine porties waterkefir. 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu